Dogodki LK Soča Kobarid

« Back

Srečanje pobratenih Lions klubov v Ravasclettu

V soboto, 29. septembra 2018, so se člani LK Kobarid Soča udeležili srečanja pobratenih klubov, ki je potekalo v Ravasclettu. Tako se je LK Kobarid Soča odzval povabilu LC Tolmezzo, ki je na ta dan pripravil tudi prvo srečanje z novim guvernerjem distrikta 108 TA 2 Angelom Della Porta.

Posoški Lions klub so zastopali Dragica Taljat in Anica Kanalec Prešeren s partnerji ter prejšnji predsednik Milan Štulc. Slednji je v imenu predsednika kluba Radka Carlija pozdravil zbrane kolege in prenesel pozdrave drugih članov LK Kobarid Soča.

»To današnje srečanje je dokaz prijateljevanja in pristnega prijateljstva, ki se je stkalo med nami. To je dokaz, da smo mi tisti, ki tkemo Evropo in ne politiki. Kajti edino iskreno prijateljstvo je garancija trajnega miru,« je med drugim dejal Milan Štulc. LC Tolmezzo je predal darilo, punčko iz cunj, ki so jo izdelali v VDC Tolmin. Darilo je podkrepil z besedami, da ima punčka dvojno sporočilnost: brez žensk ni človeštva, otroci pa so naša bodočnost. Zanje se moramo skupaj truditi, za njihovo lepo prihodnost.«

Srečanja so se udeležili tudi nekateri člani iz LC Spittal in LC Cadore Dolomiti, pobratenih z LC Tolmezzo. Preživeli smo zelo lep popoldan v družbi ljudi z istimi Lionističnimi cilji.