Dogodki LK Soča Kobarid

« Back

Valeta šole otrok s posebnimi potrebami

V večnamenskem prostoru Šolskega centra Tolmin so učenciPodružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami OŠ Franceta Bevka Tolmin pripravili VALETO, ki je bila zagotovo še veliko več kot to. Izjemno prisrčen program je pri vseh udeležencih izzval tudi močan čustven naboj.

 

Valete so se z veseljem udeležili tudi predsednik Lions kluba Soča Kobarid Milan Štulc, predsednik Medobčinskega društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Tolmin – Sožitje Hinko Kogoj ter župana Občin Bovec  in Kobarid Valter Mlekuž in Robert Kavčič.

 

Šola združuje otroke s posebnimi potrebami iz občin Bovec, Kobarid in Tolmin, izjemen kulturni program in z gledališko predstavo, petjem, recitacijo in plesom pa je navdušili publiko. Kakovost izvedbe pa je potrdil uvodne besede ravnatelja OŠ Franceta Bevka Tolmin Vladimirja Mavrija, ki je ob zaključku šolskega leta dejal, da znanja še tako dober učitelj ne more preprosto prenesti na učenca, temveč mora učenec to znanje pridobiti. 

 

 

 

Pomočnica ravnatelja OŠ Franceta Bevka Tolmin in gonilna sila PŠ za otroke s posebnimi potrebami Judita Špolad je ob slovesu s petimi otroki, ki so zaključili devetletko, le težko zadrževala solze, kar je ganilo slehernega udeleženca prireditve.

 

»V Lions klubu Kobarid Soča smo zelo zadovoljni in ponosni, da lahko tem otrokom že več let pomagamo tudi mi, ob takih priložnostih pa je zagotovo bogato poplačan ves naš trud,«je ob tem dejal predsednik kluba Milan Štulc.